STAP 7: Hoe verbind ik de gasbrander met een gasfles?

  Om een gasbrander met een gasfles te verbinden is het noodzakelijk om een gasdrukregelaar met gasslang te gebruiken. Volgens precies hetzelfde principe als bij een gasBBQ of een terrasverwarming.

  De gasdrukregelaar wordt met een schroefaansluiting rechtstreeks gekoppeld op de gasfles, en met behulp van de gasslang wordt vervolgens de gasdrukregelaar met de gasbrander verbonden. De gasslang kan aangesloten worden met een schroefkoppeling of met een slangpilaar- of slangtulekoppeling m.b.v. slangklemmen met vleugelmoer. In België is het laatste type gebruikelijk (zie foto).

  Er zijn verschillende types gasdrukregelaars, afhankelijk van de soort gasfles dient een ander type gebruikt te worden.

  In ons gamma vindt u een gasdrukregelaar van 37 mbar geschikt voor propaangas, met een "DIN-aansluiting". Deze passen op gasflessen voorzien van een DIN-aansluiting zoals bv. de "Primagaz Easyblue" of de "Antargaz Take 5". 

  Daarnaast hebben we ook een drukregelaar specifiek voor de (veel kleinere) Campingaz-flessen.

  Heeft u een ander type gasfles? Bv. een "Calypso", "Cocoon" of "Cube" van Antargaz die met een Clip-on gasdrukregelaar werken? Of een ouder type gasfles met binnendraad (POL-aansluiting) of buitendraad? Koop dan de juiste drukregelaar bij de handelaar waar u ook uw gasfles koopt.

  Wie een eigen gasdrukregelaar wenst te gebruiken en nog wat meer info wenst over gasdrukregelaars en gastypes: Klik hier voor meer info.

  Tip: De schroefkoppelingen van gasdrukregelaars en gasslangen dienen nooit té fors aangedraaid worden. Dit kan schade veroorzaken. Het volstaat ze stevig met de hand vast te draaien en vervolgens kort met een sleutel aan te draaien maar dus niet al te krachtig, vast is vast.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief