Paella-ingrediënten

  Sofrito en Salmorreta

  Sofrito is een gemixte saus die onder meer tomaat, look en soms ook ajuin bevat. In paella wordt ze gebruikt als smaakmaker, waarbij ze wordt toegevoegd na het aanbakken van vlees of zeevruchten in de pan. Zo geeft het mengsel niet alleen zelf smaak, maar maakt het ook alle aanbaksels en bijhorende aroma's los.

  In de regio Alicante wordt dikwijls "salmorreta" gebruikt. Naast look en tomaat bevat salmorreta gedroogde ñoras, een lokale paprika- of pepersoort (niet pikant) die de saus een zeer specifieke smaak geeft. Salmorreta is een meerwaarde in alle soorten paella, maar zeker in zeevruchten of vegetarische paella.

  In onze webshop bieden wij een artisanale salmorreta van een kleinschalig, sympathiek familiebedrijf uit Guardamar bij Alicante, waar de ñoras geteeld worden. Zo sympathiek dat ze, speciaal voor ons, zelfs voor een Nederlandstalig etiket hebben gezorgd!

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief