Weetjes en woordenschat

  Paella Valenciana

  De meest traditionele paella is de "Paella Valenciana". Natuurlijk is deze afkomstig uit Valencia, de bakermat van de paella.

  De ingrediëntenlijst is strikt beperkt, met onder meer: rijst, water, olijfolie, look, tomaat, bonen (judia verde, garrofon en tavella), kip, konijn, karakollen, gerookt paprikapoeder en saffraan. Een paella valenciana kan dus bijvoorbeeld in geen geval zeevruchten bevatten.

  Typisch voor de paella valenciana is ook dat de "bouillon / fond" niet vooraf, maar in de paellapan zelf bereid wordt. Nadat het vlees goed is aangebakken en een aantal andere ingrediënten zijn toegevoegd, wordt het water in de pan gedaan. Vervolgens kookt het een hele tijd in tot een lekkere bouillon, en pas nadien wordt de rijst toegevoegd.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen al bijna 8 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops. 
  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Dat doen we via de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website of telefonisch. Maar ook in ons afhaalpunt in Leuven kan u op afspraak terecht voor advies en kan u al onze producten komen bekijken. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief