Paella-ingrediënten

  Arroz - Paellarijst

  De enige echte paellarijst wordt geteeld rond het Albufera-meer in de Communidad Valenciana, de bakermat van de paella. Ze heeft een erkende oorsprongsbenaming. De beide soorten paellarijst, die we verkopen in onze webshop, zijn van hier afkomstig.

  Er zijn verschillende variëteiten zoals de Senia, de Bomba en de Albufera. Elk met eigen karakteristieken maar telkens met een ronde vrij grote korrel waardoor de rijst heel veel smaak en aroma's opneemt uit de bouillon en de kruiden. Dit laatste is cruciaal voor een goede paella en daarom heeft het gebruik van deze rijst absoluut een meerwaarde t.o.v. bijvoorbeeld een Aziatische langkorrelrijst, die voor de bereiding van paella veel minder geschikt is.

  De bombarijst is de meeste gekende bij ons. Ze heeft een iets dikkere/hardere korrel dan die van de andere variëteiten. Het voordeel is dat de bombarijst iets beter haar textuur behoudt, ook als de kooktijd te lang is. Maar als de gaartijd goed wordt opgevolgd zijn de andere Albufera-variëteiten op vlak van smaak zeker zo goed, en bovendien heel wat goedkoper.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief