Kan een paellapan ook op inductie- of keramisch vuur? Of op de BBQ?

  Een klassieke paellapan (stalen of emaille) wordt meestal gebruikt op een gasvuur. Een klein paellapannetje kan op het gasvuur van het fornuis. Voor een grotere paellapan is een gasbrander, die speciaal is ontworpen voor paellapannen, een must. Tenzij u natuurlijk over de plaats en kunde beschikt om de paella op een houtvuur klaar te maken. Bepaalde gespecialiseerde paellarestaurants in Valencia gebruiken nog deze klassieke methode. Ook hiervoor zijn onze paellapannen geschikt. U kan paella ook bereiden op een BBQ of een Ofyr.Zowel de emaille paellapan als de stalen paellapan zijn hiervoor geschikt. Natuurlijk is het bereiden van een paella op een BBQ moeilijker omdat men minder controle heeft over de temperatuur in vergelijking met een gasbrander, die verschillende afzonderlijk bedienbare gasringen heeft.

  Een klassieke paellapan is echter NIET bruikbaar op een keramisch-, elektrisch-, of inductievuur omdat een klassieke paellapan altijd licht bol is (iets dieper in het midden dan aan de zijkanten). Daarom moet op een keramisch- of inductievuur een specifiek daarvoor ontworpen paellapan met een dikke vlakke bodem gebruikt worden.

  Er bestaan 3 soorten paellapannen speciaal ontworpen voor een keramisch- of inductievuur: de stalen paellapan voor inductie, de geëmailleerde paellapan voor inductie, en de inox paellapan voor inductie.

  De stalen paellapan voor inductie verkopen wij niet. In een traditionele keuken is het immers vervelend dat de pan niet roestvrij is. Daarom is er in België en Nederland weinig vraag naar dit type paellapan.

  De emaille paellapan voor inductie lijkt heel erg op een klassieke emaille paellapan. Het verschil is dat de bodem extra dik én vlak is.

  De inox paellapan voor inductie is volledig uit inox gemaakt en heeft een nog dikkere “sandwichbodem” die uit verschillende lagen bestaat. Daarom is deze paellapan de duurste maar ook de degelijkste om op keramisch- of inductievuur te gebruiken.

  Een tip: koop uw paellapan voor inductie niet te groot. De pan mag enkele cm uitsteken over het kookoppervlak van de inductie- of keramische plaat/zone. Maar als de diameter van de paellapan veel groter is dan de diameter van de kookplaat wordt de warmte niet gelijkmatig verdeeld en zal u geen goed resultaat bekomen.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief