Paella-ingrediënten

  Carne - Vlees

  Met paella-ingrediënten kan je eindeloos variëren. In Spanje houdt men het graag sober en is men meestal eerder karig met ingrediënten, zodat de rijst de hoofdrol opeist. Men kiest ook bijna altijd voor vlees óf vis/schaaldieren. Bij ons ziet een paella er meestal wat "bourgondischer" uit waarbij vis/schaaldieren én vlees dikwijls samen worden gebruikt.

  Wie kiest voor vlees heeft vele mogelijkheden. Kip en konijn zijn traditionele keuzes en worden gebruikt in de echte "paella Valenciana". Maar ook varkensvlees zoals een ribbetje of een stukje secreto, of worst zoals chistorra of zelfs bloedworst zijn perfect mogelijk. Belangrijk is dat het vlees smaak afgeeft en sappig blijft. Zo kies je beter voor kippenboutfilet (malser en er hangt nog wat vet aan) dan voor kipfilet. Om die reden zijn secreto ibérico en ribbetjes ook goede keuzes.

  NB: voor de meest Spaanse paellachefs is het gebruik van chorizo in paella "heiligschennis", Jamie Oliver heeft het ooit mogen ondervinden. Maar smaken verschillen en als er een Spanjaard voorbijkomt, noem je je gerecht even een "arroz" (="rijstgerecht", een meer algemene term) in plaats van een paella ;-).

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief