Paella-ingrediënten

  Saffraan - Azafrán

  Iedereen kent saffraan, met haar specifieke, zeer verfijnde aroma. Het wordt gewonnen uit de saffraankrokus. Dit vraagt enorm veel handenarbeid waardoor saffraan het kostbaarste specerij ter wereld is.

  Saffraan wordt geteeld in Spanje en Marokko, maar de grootste en meest gekende leverancier is Iran.

  Saffraan is een basisingrediënt van paella. Het geeft een subtiel en verfijnd aroma aan de rijst. Daarnaast geeft saffraan ook kleur aan de rijst. De soms fel gele kleur van paella kan ook bekomen worden door, behalve saffraan, extra '"colorante" (kleurstof) of curcuma toe te voegen. 

  In onze webshop bieden we een topkwaliteit saffraan uit Iran aan. De verpakkingen, die we aanbieden, bevatten 1 gram of 5 gram saffraan. De verpakkingen in de winkel bevatten 0,5 gram).

  Saffraan wordt meestal verkocht in haar natuurlijke vorm, namelijk draadjes. Wij bieden het ook in poedervorm aan, hetgeen voor sommige bereidingen interessant kan zijn omdat het saffraanpoeder veel sneller kleur en smaak afgeeft.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief