Paella-ingrediënten

  Olijfolie - Aceite de oliva

  Olijfolie is een onmisbaar paella-ingrediënt.

  Het kan relatief hoge temperaturen aan zonder te verbranden en is daarom geschikt om eerst vlees, vis of groenten aan te bakken in de paellapan. Vervolgens zorgt de olijfolie mee voor de smaak en smeuïgheid van de rijst. Tot slot is de juiste hoeveelheid olijfolie ook cruciaal om een laagje socarrat te bekomen.

  De meeste paellachefs gebruiken een kwalitatieve extra vergine olijfolie. Anderzijds gaat een deel van de smaak verloren door de verhitting dus het is ook geen goed idee om een dure gourmet-olie te gebruiken.

  Overdrijven is nooit goed, maar in paella mag olijfolie vrij ruim gebruikt worden. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het vetgehalte van de andere ingrediënten. Zo dient bijvoorbeeld in een paella met secreto, een heerlijk stukje varkensvlees dat vrij veel vet bevat, minder olijfolie gebruikt te worden dan in een paella met zeevruchten.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief